Eltruck RX 20 1,4 - 2,0 t / RX 20 Li-Ion

Kontakt

RX 20 / RX 20 Li-Ion - Prestanda kan mätas i pengar, men inte passion

Ända sedan STILL startade har vi haft en passionerad inställning till vårt arbete. Och det har gett goda resultat. Det är inte en slump att vi tillverkar världens modernaste gaffeltruck. Ett brinnande engagemang och en oböjlig vilja att verkligen skapa något nytt har gjort oss till Europas främsta tillverkare inom området intelligent styrning av intralogistik. Detta drar våra kunder nytta av varje dag. Med vår nya modellserie RX 20 tar vi klivet in i morgondagens utveckling. Det kan ni också tjäna på! Med den nya eltrucken RX 20 öppnar sig nya dimensioner i internlogistiken. Den är inte bara snabbare och smidigare, utan även säkrare. RX20 är den första eltruck med batteribyte från sidan som standard. Den robusta RX 20 övertygar med sin överlägsna prestanda och dynamik. De två separata CAN-bussystemen möjliggör en drift utan att drivkedjan skadas, vilket säkrar mot motorstopp. Det robusta styrdonet, med två processorer som kontrollerar varandra, ger högsta möjliga säkerhet.

En världsnyhet

Våra kunder får många fördelar av att batteribytet sker från sidan, något som är unikt för eltruckar från 1,4 ton. Eftersom det inte längre behövs någon kran höjs säkerheten och skade- och olycksrisken minskar väsentligt. Samtidigt ökar produktiviteten och flexibiliteten eftersom batteribytet nu går betydligt snabbare när man inte längre är beroende av en krananläggning. Förarskyddet på trucken har en slank profil och stora öppningar som ger god sikt. Föraren har på så sätt alltid god sikt uppåt vid lastning från höga höjder. Den låga framdelen och den optimerade manöverkonstruktionen gör att sikten framåt är fri. Allt som stör sikten mot lasten har konsekvent flyttats från förarens huvudsakliga synfält. Det finns inte längre någonting som distraherar. Vi har även förbättrat komforten: Det slutna och stela förarskyddet är elastiskt monterat på chassit, vilket minskar oljud och vibrationer.

Begagnade truckar

Begagnade truckar Begagnade truckar

Hyr den här trucken

Hyr den här trucken Hyr den här trucken

Li-Ion

Li-Ion Li-Ion

Underhåll

Underhållsintervallet för RX 20 är 1 000 timmar eller 12 månader. Det robusta styrdonet består av moduler. Motvikten är konstruerad på ett sätt som gör att värmen från komponenterna leds bort utan vare sig fläkt eller luftfilter. Alla elektriska komponenter övervakas individuellt vilket underlättar felsökningar och spar tid vid reparation. Dessutom är de våta lamellbromsarna underhållsfria.

Modulsystem

Modulsystemet gör det möjligt att perfekt anpassa RX 20 till användningsområdet. Det finns många olika möjligheter. Trucken kan anpassas till last, gångbredd, batterikapacitet och genomfartshöjd och på så sätt lösa alla transportuppgifter effektivt.

Förarplatsen

Hos STILL står alltid förarens behov främst. Det är därför förarplatsen på RX 20 är grundligt ergonomiskt anpassad. Den konsekventa uppdelningen av batteriutrymmet och förarplatsen gör det möjligt för föraren att anpassa arbetsutrymmet utan några kompromisser. Långa förare kommer att uppskatta det utökade utrymmet upptill, den optimala sikten och fotutrymmet med dess lutande golvdurk med halksäker beläggning. Vi har tänkt på allt. Med minimal ansträngning placerar föraren trucken i exakt rätt position tack vare den inställbara rattstången och den lilla ratten, samt den dynamiska anpassningen av servostödet. Med körriktningsspaken på ventilspaken (höja och sänka) kan föraren byta körriktning utan att behöva byta grepp, och kan på så sätt koncentrera sig på sitt arbete istället.

Drift

Trefastekniken driver de främre hjulen på RX 20 -energisnålt, tystgående och prestanda höjande. Det moderna kontrollsystemet ger oöverträffad kördynamik, även på ojämna och lutande ytor. De båda trefasmotorernas effektivitet gör att batteriets laddning varar längre. Den kompletta kapslingen och kolborstarnas bortfall gör drivmotorerna underhållsfria. Varje gång trucken bromsas fungerar motorerna som generatorer som matar tillbaka upp till 15 % av energin till batteriet. På så sätt förlängs en batteriladdning med upp till 1,5 h. Det medför att man oftast inte behöver ladda eller byta batteriet under ett skift. Boosterfunktionen hos RX 20 gör att motorerna har tillgång till maximalt vridmoment vilket ger maximal kraft när man kör över trösklar och flyttar lastpallar.

Hitta rätt truck för dina behov!
Besök STILL truckrådgivare Visa inte detta meddelande mer

STILL nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad: Anmäl dig till STILLs nyhetsbrev och få aktuella nyheter och information om logistik och materialhantering.

Visa inte detta meddelande igen.