STILL handtruck - där motviktstruck byts mot handtruckar

handtruck

Generellt kan man säga att en handtruck hör till kategorin materialhanteringsutrustning utan elektrisk drift. Med en handtruck kan pallar, varor och artiklar transporteras på jämna underlag.

Handtruck konstruktion

I de flesta fall har en handtruck två metallgafflar som man kan lyfta upp och transportera pallar på. Beroende på modell kan gafflarna på en handtruck lyftas till olika höjder och således frakta gods. I främre delen av handtrucken befinner sig styva gaffelhjul medan hjulen baktill är styrbara.

I många affärsrörelser behöver personalen flytta gods men det finns inte utrymme för en motviktstruck. Då är handtruck ofta enklaste , smidigaste och billigaste alternativet. Handtaget på handtrucken används både till att styra och flytta en handtruck. Vid handtruckar utan elektrisk drift används också handtaget som hävstång för hydraulikpumpen som lyfter gafflarna.

Beställ information

Fördelar med handtrucken

Genom att använda en handtruck kan ett arbete effektiviseras och underlättas mycket för användaren. Även i trånga utrymmen kan handtruckar med fördel användas eftersom de är smidiga med liten vändradie, något en motviktstruck inte alltid kan skryta med. Eftersom handtruckar består av en motståndskraftig stålkonstruktion klarar den hårt arbete i tuffa miljöer.


Ibland behöver pallar även lyftas från sidan vilket underlättas med klätterhjul som är placerade under gaffelspetsarna.


STILL Handtruck Online Shop