24.08.2017

B2Run

Flexibilitet utan att binda kapital

Korttidshyra av högkvalitativa truckar vid löpevent

Lösning: Dieseltruckar från STILL

Produkter: RX70-35, RX70-22

Flexibilitet utan att binda upp kapital. Uthyrningsverksamheten har mycket att erbjuda: Du betalar ett fast belopp och behöver inte binda ditt kapital på lång sikt genom att köpa utrustning. Dessutom drar hyrestagaren nytta av den höga flexibiliteten: Tillgång till hyrutrustning är tillgänglig när som helst och återlämnas när behovet inte längre finns. Extra plus: hyrföretaget tillhandahåller användbar, pålitlig teknik.

STILL hyr inte bara truckar, utan hjälper också hyrestagarna att välja teknik som gör det möjligt för dem att effektivt lösa holistiska logistikuppgifter under en begränsad tidsperiod. Det gäller inte bara i den industriella miljön: Arrangörer av stora evenemang uppskattar också att hyra truckar av STILL. Det var just detta erbjudande som var avgörande när STILL för första gången tilldelades kontraktet i år för att tillhandahålla transport och lyftteknik för de tio eventen "B2Run" i Tyskland.

Företagslopp på tio platser

Det var Süddeutsche Zeitungs idé att skapa ytterligare motivation för löparrörelsen. 2004 organiserades den första "B2Run" i München. Redan första året var det över 2500 deltagare. Det blev snabbt klart att det var värt att vidareutveckla denna hälsofrämjande teambuildingidé. 2008 vidareutvecklades B2Run till ett löpevent i serieproduktion för att ytterligare främja löpning hos företag genom attraktivt utformade evenemang med hållbara upplevelser.

Företagets lopp startade på fler orter och i år organiserades B2Run på tio olika platser. Totalt registrerade över 100 000 löpare från över 4 700 företag. Det sista stoppet var på Olympiastadion i Berlin, där ca. 12 000 deltagare startade.

En titt på vinsterna visar eventets karaktär: Till exempel tilldelas vinst till det snabbaste företaget med mer än 100, men mindre än 1000 anställda och ett till de med över 1000 anställda. Andra vinster går till den snabbaste mannen och kvinnan, men också till den snabbaste chefen och de snabbaste lagen. Det finns också ett pris till löparen med den mest originella dräkten.

Truckar i sportinsats

För projektimplementeringen tog B2Run hjälp av Flowmotion GmbH 2008, en expert för "idrottsevenemang" och "incitament". En speciell upplevelse för alla löpare är att alla lopp slutar på de stora fotbollsarenorna i städerna Hannover, Hamburg, Dortmund, Karlsruhe, Düsseldorf, München, Nürnberg, Stuttgart, Frankfurt och Berlin. Här måste allt förberedas noggrant: tunga golv och skyddsplattor läggs för att skydda banan och gräsmattan; Tält, utrustning, mat och dryck för restaurangstationerna och lagerställningar lossas av lastbilarna och, lagras tillfälligt för att sedan transporteras till den slutliga monteringsplatsen. Truckar är viktiga för de flesta av dessa uppgifter (fig. 1).

Moderna fordon för uthyrning över hela landet

I uppdrag av vår kund, B2Run GmbH & Co. KG, förklarar Flowmotions projektledare Johanna Rippke, har STILL uppdraget att leverera truckar och liftar för transport, lossning och lastning. Vi valde STILL eftersom vi letade efter en leverantör som också var tillverkare av enheterna. Detta är det bästa sättet att garantera att hög kvalitet hyrs in. Vi letade också efter en helhetsleverantör som också hyr ut liftar. Dessutom kunde vi realisera alla tio loppen med en central kontaktperson. Efter att vi höll det sista evenemanget i Berlin i år, säger Rippke, kan vi säga att vi är mycket nöjda med samarbetet med STILL.

Med sina 14 filialer i Tyskland, tjugo dotterbolag utomlands och ett världsomspännande återförsäljarnätverk har STILL alltid nära till kunden", säger Oliver Hoffmann, Key Account Manager för korttidshyra. Vid uthyrning kan STILL hjälpa kunder snabbt, oavsett om det är en truck eller en specifik transport- eller hanteringsteknik som endast behövs under en kort tidsperiod.

STILL uppskattar sin hyresflotta i Tyskland till över 7 400 enheter, 60 olika fordonstyper och totalt 24 000 enheter i hela Europa.

Hela produktsortimentet i uthyrningsflottan

"Vårt mål är," betonar Hoffmann, "att ge våra kunder rätt fordon för varje situation. Vår hyresflotta inkluderar alla fordon som vi själva producerar, samt transport-, hantering- och lyftutrustning som vi erbjuder kunder genom samarbetspartners. " Det stora utbudet av hyrtruckar består av allt från eltruckar och förbränningsdrivna truckar till vagnar och traktorer för alla typer av godstransport. Speciella tillbehör som specialgafflar, bal-, rull- eller dubbelpallklämmor tillhör också hyressortimentet. "Naturligtvis," betonar Hoffmann, " hyr du från STILL så inkluderar det fullservice, vilket innebär att våra kunder inte har några kostnader för underhåll och reparationer."

Eftersom STILL byter all uthyrningsutrustning efter fem år är medelåldern för hyresflottan cirka 2,5 till tre år. Hyrestagaren får således den senaste tekniken.

För stora evenemang som de tio B2Run-mästerskapen behövs inte bara gaffeltruckar utan också liftar eller terrängtruckar.

Ekonomisk bränsleförbrukning tack vare dieselelektrisk drift

Hur det stora eventet B2Run förbereddes kunde observeras i Berlin Olympic Stadium: Först levererades truckarna i tunneln till maratonporten på Olympiastadion, två RX70-35 och en RX70-22. STILL dieseltruckar från RX70-serien erbjuder en låg förbrukning på endast 2,5 l/h. Detta beror till stor del på hybridtekniken som utvecklats av företagets grundare Hans Still för över 50 år sedan: en ekonomisk diesel- eller LPG-motor driver en trefasgenerator. Den elektriska energin som genereras på detta sätt riktas till en kraftfull elektrisk drivmotor via intelligent kraftelektronik.

Men de låga bränslekostnaderna är inte enda fördel med dessa industritruckar: i det smala lastnings- och lossningsområdet på Olympiastadion krävdes smidig manövrerbarhet. RX70-22 och RX70-35 har svängradier på endast 2282 mm respektive 2477 mm. Tack vare den elektriska drivenheten reagerar enheterna lika känsligt som eltruckar.

Tunga golv för att skydda

Truckarna tog i drift direktefter överlämnandet och började med att lossa cirka 8000 m² gräsmatta på plattor på specialpallar. Här var mellanlagring nödvändig eftersom truckarna inte fick köra på tartanbanan.

Tartanbanan, på vilken scenen och en cateringstation senare skulle byggas, måste i förväg säkras med tunga golv vilket blev truckarnas nästa uppgift att lossa (bild 2). Leveransen av de tunga golven inkluderade också plastfilm och Secutex fleeceunderlag. Endast treskiktsstrukturen ger tartanbanan det nödvändiga skyddet.

De tunga plattorna kan bära upp till 40 000 kg så att tunga fordon kan köra fram till scenområdet. Efter att ha lagt nästan 400 plattor med tungt golv för att skydda mer än 960 m² tartanbana, transporterade truckarna de speciella pallarna med plattor till kanten av den välskötta fotbollsplanen. Dessa vattengenomsläppliga plattor erbjuder optimalt skydd, men får inte köras på utan endast beträdas av människor. Den första dagen avslutades med utläggning av cirka 8000 m² gräsmatteskyddspaneler.

Sportig truck

Demontering startade omedelbart efter eventet (fig. 6) med cirka 100 personer och truckar i toppform. Allt som hade transporterats till arenan timmar tidigare kom nu tillbaka via lastnings- och lossningsområdet i på Olympiastadion. Man kan säga att företagens löpevent följdes av toppidrott av en helt annan typ.

STILL dieseltruck STILL uthyrning