15.03.2018

En 200 000-faldig framgångshistoria

STILL RX-truck nr. 200 000 går till Seifert Logistics Group i Ulm, Tyskland

STILL GmbH i Hamburg skriver ännu en gång en succéhistoria med sin eftertraktade RX-serie av elmotviktstruckar: Produktionen 200 000 karakteristiska silverorange truckar är ytterligare en höjdpunkt i bolagets historia, som nu går tillbaka nästan ett sekel.

Produktionen av 200 000 karakteristiska silverorange truckar är ytterligare en höjdpunkt i bolagets historia, som nu går tillbaka nästan ett sekel.

Hamburg, 15 mars 2018 - STILL GmbH i Hamburg skriver ännu en gång en succéhistoria med sin eftertraktade RX-serie av elmotviktstruckar: Produktionen 200 000 karakteristiska silverorange truckar är ytterligare en höjdpunkt i bolagets historia, som nu går tillbaka nästan ett sekel. Överlämnandet av en ny RX 20 till Ulmer Seifert Logistics Group visar på RX-seriens enastående kraftfulla utförande som presenterades senast i januari. Familjeföretaget Seifert i Ulm är en internationell speditör och kontraktslogistikleverantör som har säkerställt en smidig försörjningskedja för sina kunder i 70 år. Thomas A Fischer, koncernchef för försäljning och service (CSO) hos STILL GmbH och Holger Brandt vice försäljningschef för DACH regionen hos STILL presenterade trucken på årsdagen för Christian Stoll, operativ chef (COO) hos Seifert Logistics GmbH, i samband med årets LogiMAT 2018.

STILLs succéhistoria började 1920 då företagets grundare Hans Still startade ett reparationsföretag för elmotorer. Företaget expanderade snabbt och flyttades därefter till sitt nuvarande huvudkontor på Berzeliusstrasse i Hamburg. År 1949 introducerade en ny innovation på marknaden i form av den första inbyggda elmotordrivna trucken EGS 1000. De batteridrivna truckarna i R50-serien har blivit de mest sålda trehjulstruckarna i sin klass. 2003 var startskottet till STILL RX-seriemodeller med den första RX 50 som har varit framgångsrika fram till idag. Tanken bakom namnet "X" är att göra det bästa av STILL ännu bättre. Den karakteristiska silverorange designen och kombinationen av miljökompatibilitet med maximal effektivitet och ergonomi sätter industristandard. Den uppfinningsenliga andan som redan har genomförts av företagets grundare säkerställer fram till idag att STILL har utvecklats från en trucktillverkare till en av världens ledande leverantörer för intelligent styrning av intralogistiska material- och informationsflöden.

Överlämnandet av jubileumstrucken till Seifert Logistics Group symboliserar också den framtida hållbarheten i affärsrelationerna mellan de två företagen. Thomas A. Fischer talar vid överlämnandet av trucken i Stuttgart.

"Det faktum att vi överlämnar en jubileumstruck, den nya RX 20, som på ett speciellt sätt understryker vår ambition att leverera innovativa, effektiva, miljövänliga lösningar för våra kunders komplexa krav, visar den stora betydelsen vi lägger till vårt partnerskap med Seifert Logistics Group.”

Vice försäljningschef Holger Brandt tillägger:

"STILL och Seifert Logistics kombinerar passion för absolut kundnöjdhet med djup förståelse för varandra."

Seifert Logistics Group (www.seifert-logistics.com), som är specialiserat på sina kunders hela försörjningskedjor, har utvecklats från en regional marknadsledare till en internationellt etablerad speditör och kontraktslogistikleverantör sedan företaget grundades 1947. Med mer än 1 900 anställda är familjeföretaget i Ulm bland Tysklands ledande logistikleverantörer. På 43 platser i Europa implementerar Seifert Logistics Group upphandlings-, produktions- och distributionslösningar för industrin inom bil-, pappers-, kemikalie-, byggmaterial, läkemedelsindustrin och konsumtionsvaror. Företaget uppnådde intäkter på cirka 185 miljoner euro år 2017.

Christian Stoll, operativ chef (COO) hos Seifert Logistics GmbH, betonar att:

"För Seifert Logistics Group är denna överlämning en viktig milstolpe i samarbetet med STILL", och han tillägger:

"Förutom den snabba tekniska utvecklingen måste vi logistiker anpassa oss till kundbeteende som förändras bli alltmer dynamiskt. Till exempel ökar våra kunders krav på kortare leveranstider och transparens kontinuerligt. Genom att använda lösningar från STILL kan vi uppfylla dessa krav på ett kompetent och säkert sätt. "