Skjutstativtruckar

Innovation på hög nivå.

STILLs skjutstativtruckar är inte bara outstanding när det gäller sin lyfthöjd på 13 meter. Tack vare den stora restkapaciteten kan de lyfta upp till 1 000 kg hela vägen upp. Utöver att vara en lönsam investering är trucken kraftfull och har excellenta köregenskaper, en av många egenskaper som sticker ut hos STILLs skjutstativtruck. Detta innefattar aktiv laststabilisering (ALS), som gör att en STILL skjutstativtruck kan ta en ny last medan konkurrenten väntar på att deras stativ skall sluta svänga. ALS gör att väntetiden vid hyllkanten kan sänkas med upp till 80 %!

Även den dynamiska och smidiga mastmanövreringen är något som en förare inte vill vara utan. Detta är möjligt genom optisk lyfthöjdsmätning, vilket även möjliggör automatiskt lyfthöjdsförval eller en precis lyfthöjdsangivelse i den digitala displayen. Vid hantering av långt gods, eller annat skrymmande gods, rekommenderar vi med fördel fyrvägstrucken FM-4W. I produktfamiljen finns även FM-X SE, utrustad med superelastiska hjul, som kommer att ta inom- och utomhustransporter till nya höjder.

  • 13000 mm
  • 2500 kg
  • 8000 mm
  • 2000 kg
  • 9650 mm
  • 2500 kg
Grundläggande truck Ansökningstyp Special / Bilaga
FM Flexible Drive Truck
C Classic Application
X X-cellence Application
SE Superelastic Tyres
4W Four Way Direction

Skjutstativtruckar från STILL – äkta skjutstativprestanda

Tack vare de unika funktionerna kan operatören nå ställagets högsta nivåer – utan att behöva lyfta upp hela hytten (till skillnad från till exempel VNA-truckar). Detta är möjligt tack vare stativmodeller som helt utfällda kan nå upp många meter över golvnivå, och höga restkapacitetsvärden. Den här parametern beskriver den maximala höjd till vilken en truck kan lyfta en last av viss vikt och storlek. STILL:s flaggskeppstruck, FM-X, kan lyfta pallar som väger 1 000 kg till 13 meters höjd. Imponerande räckvidd uppåt är den viktigaste, men inte den enda, funktionen hos STILL-truckar. Maximal effektivitet vid hantering av laster på de högsta stallagenivåerna säkerställs av en rad olika operatörsstödsystem och ett holistiskt ergonomiskt koncept.

STILL-trucksystem som höjer produktiviteten

STILL:s innovativa ALS-system (Active Load Stabilisation) är företagets svar på det svajningsproblem som är typiskt för arbete på de översta ställagenivåerna. Hittills har hantering av last på över några meters höjd ofta inneburit att man måste vänta på att det utsträckta stativet ska sluta svaja. Enligt en STILL-studie svajar stativet på en normal truck på ett sätt som förhindrar exakt och säker drift i mer än 25 sekunder när en last på 1 000 kg lyfts till en höjd av 8,7 meter. Med Active Load Stabilization-systemet slutar stativet svaja 80 procent snabbare. ALS arbetar enligt en princip som innebär att en impuls genereras av det hydrauliska linjära ställdonet som kompenserar för svajning som detekteras av sensorer placerade på stativet. Resultatet? Istället för att vänta i nästan en halv minut kan truckföraren hantera lasten efter bara cirka 6 sekunder! Resultatet är en betydande minskning av den tid som krävs för att utföra uppgifter i höglagringssystem. Alla STILL-räckviddstruckar i FM-X-serien är som standard utrustade med Active Load Stabilisation-systemet. Som tillval kan de även utrustas med Easy Target- och Easy Target Plus-systemen för förinställd lyfthöjdsjustering och Optispeed som justerar gaffelhastigheten utifrån belastningsnivå. Lastpositionering underlättas också av sideshift, kameror och en lyfthöjdsindikator. Att upprätthålla produktiviteten under ett skift handlar inte bara om att snabba på truckarbetet, utan också om att öka komforten och minimera tröttheten för operatören. Även STILL:s skjutstativtruckar utmärker sig inom detta område.

Ergonomi i STILL-skjutstativtruckar

Alla STILL-skjutstativtruckar kan beskrivas med termen ”ergonomisk truck”. Företagets holistiska ergonomiska koncept för skjutstativtruckar bygger på att skapa en optimerad arbetsmiljö för operatören – med början i en sits som minskar stötkrafterna även vid körning på ojämna ytor i maximal hastighet, genom ett stol- och golvjusteringssystem som möjliggör en bekväm position oavsett användarens längd och hållning, ett ryggstöd som lutas och möjliggör en bekväm vy över lasten också längst upp i höga ställage och ett armerat glastak (tillval) som kombinerar utmärkt översikt och skydd mot fallande föremål. I en tid då demografiska förändringar gör att en frisk och glad personalstyrka är särskilt värdefull bidrar STILL:s gaffeltruckslösningar till att säkerställa operatörernas välbefinnande och gör det möjligt för dem att arbeta effektivt under sitt skift utan att trötta ut sig.

Nedladdningar

Kontakta oss

Kontakta oss för ytterligare information.

+46 40 626 71 00

Förfrågan till: Skjutstativtruckar

Vi kommer att hantera din förfrågan så fort som möjligt.

This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.