Hållbarhet

Forma framtiden, ta ansvar

Hållbarhet berör oss alla

Vår slogan, '’first in intralogistics'’, speglar vårt starka åtagande gentemot våra kunder. Vi strävar efter att erbjuda branschledande lösningar som är redo att användas när som helst, uppfyller alla krav och överträffar förväntningarna. Hållbarhet är en central del av vår affärsfilosofi. Vi erbjuder miljövänliga, säkra och ergonomiska produkter, skapar attraktiva arbetsmiljöer och aktivt socialt engagemang. Dessa utgör avgörande konkurrensfaktorer för STILL och bidrar till att säkra företagets framtid.

Vi tar ansvar

För vår miljö. För våra kunder. För kommande generationer..

Därför jobbar vi ständigt med nya teknologier som inte bara ger högpresterande truckar, utan också tar hänsyn till miljön. Vi är övertygade om att det är viktigt att satsa på ny teknik för att göra en hållbar skillnad för miljön och samtidigt möta våra kunders behov. Vi fokuserar på att hitta kostnads- och energibesparande lösningar. Våra smarta teknologier är främst inriktade på att kraftigt minska CO2-utsläppen.

STILL:s hållbarhetsrapport

Transparens och tydlig fakta

Vi pratar inte bara om hållbarhet, vi lever det. Och det har vi gjort i över 100 år. Vad betyder det och hur ser hållbarheten ut på STILL? Vi bjuder in dig till att se själv. Vår interaktiva hållbarhetsrapport på STILL sammanfattar alla relevanta fakta, siffror och framsteg på ett tydligt, lättförståeligt och intuitivt sätt. Och eftersom hållbarhet handlar om mer än bara siffror och fakta, inkluderar den också intressanta berättelser och konkreta exempel från STILL-världen som tydligt visar hur vi implementerar hållbarhet - både då och nu - på ett specifikt, lämpligt och skräddarsytt sätt för varje lösning. Klicka här för att direkt komma till STILL:s hållbarhetsrapport: https://sustainability.still.eu

STILL:s hållbarhetsrapport

STILL Sustainability report

STILL nyheter


STILL referenser

Tyvärr finns det inte något applikationsexempel för denna bransch än.

Här hittar du en översikt över alla våra referenser.

Vårt bidrag

Unsere Philosophie

Vi bevarar vår miljö och agerar hållbart.Att bevara en hälsosam miljö är grundläggande för vår existens. Vi använder naturresurserna ansvarsfullt och tar hänsyn till ekofotavtrycket när vi utvecklar nya produkter. Genom att använda återvinningsbara material och miljövänliga produktionsprocesser strävar vi efter att minska vår påverkan. Våra arbetsplatser är designade med miljöhänsyn. Dessutom uppmanar vi våra leverantörer och partners att följa vårt exempel och agera miljövänligt.

Systematisk hållbarhet

STILL arbetar med ett integrerat ledningssystem för arbetsplatsens säkerhet, hälsa och miljöskydd, vilket ständigt förbättras. STILL är certifierat inom områdena kvalitetsledning, miljöledning, energiledning och arbetsmiljö.

Zertifikate

Medarbetare en nyckelfaktor för framgång

Vi är stolta över att våra produkter regelbundet vinner priser för sin kvalitet och innovation – detta beror helt på den laganda som visas av våra engagerade medarbetare, som varje dag ger sitt bästa för våra kunder. Att främja en positiv företagskultur har länge varit en integrerad del av STILLs etos och är en nyckelfaktor för företagets framgång.

Återvinning av litiumjonbatterier

Effektiva, kraftfulla - och nu även cirkulära: STILL gör litiumjontekniken ännu mer framtidssäker.

STILL sluter återvinningsloopen för litiumjonbatterier inom intralogistiken: Som en pionjär inom intralogistiklösningar återvinner STILL litiumjonbatterierna från sina truckar vid slutet av deras livscykel genom sin strategiska partner Li-Cycles europeiska anläggning. Tack vare Li-Cycles innovativa återvinningsprocess, som möjliggör en återvinningsgrad på upp till 95 procent, kan kritiska material återvinnas och användas för att tillverka nya battericeller. Med detta är STILL i spetsen när det gäller att svara på frågan om hur man ska hantera "utslitna" litiumjonbatterier i framtiden.

Begagnade truckar/rekonditionering

Rekonditionering av begagnade truckar sparar resurser och undviker avfall och är därför en viktig faktor i STILLs hållbarhetsarbete. På STILL rekonditioneringscenter tar våra team av experter hand om en noggrann utvärdering och inspektion av hela trucken.

Initiativet Blue Competence

Vi är partners till initiativet Blue Competence. Blue Competence (www.bluecompetence.net) är ett initiativ som drivs av VDMA (www.vdma.org), och syftar till att främja hållbarhet inom den mekaniska verkstadsindustrin samt lyfta fram hållbara lösningar i branschen. Genom vårt partnerskap åtar vi oss att följa de tolv hållbarhetsriktlinjerna för den mekaniska verkstadsindustrin.

Blue Competence