Plattforms- och dragtruckar

Full fart framåt.

Grundläggande truck Ansökningstyp Special / Bilaga
LT Lorry Tow Tractor
R07 Lorry Tow Tractor
R08 Lorry Platform Transporter
X X-cellence Application
T Transport Platform
FF Foldable Forks

Nedladdningar

Kontakt

Får ytterligare information, kontakta oss.

+46 40 626 71 00

Förfrågan till: Plattforms- och dragtruckar

Vi kommer att hantera din förfrågan så fort som möjligt.

Tilltal*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Dragtruck – ett intressant alternativ till gaffeltruckar

I takt med att tidpressen vid interna transporter ökar, ökar också medvetenheten om fördelarna med att implementera specialfordon på ett optimerat sätt anpassat efter specifika arbetsförhållanden. En av effekterna av denna process är en mer utbredd användning av lösningar som dragtruckar och plattformslösningar för transport. Till skillnad från fordon som är konstruerade för uppåtlyft av pallgods har eldrivna dragtruckar inga gafflar eller stativ. De används för effektiv horisontell transport av alla typer av laster – inklusive tung last och last med icke-standardiserade mått.

De kännetecknas av låg tyngdpunkt, hög fordonsstabilitet och utmärkt 360-graderssikt tack vare den kompakta konstruktionen. Dragtrucken är därför perfekt för bland annat transport av gods från punkt A till punkt B på anläggningar med hög trafikintensitet, för leveranser till produktionslinjer och för transporter på storskaliga anläggningar – som till exempel flygplatser. Stor variation i STILL-sortimentet, tillgång till fordon med en dragkapacitet på upp till 25 ton och individuella, kompletterande släp, ramar och vagnar gör att rätt elektrisk dragtruck enkelt kan väljas ut och anpassas efter ett företags specifika behov.

LTX – en elektrisk dragtruck med många ansikten och flera varianter

LTX är en serie mångsidiga dragtruckar med en maximal bogserbar vikt på 2–7 ton. En kompakt design och kompakta mått gör dem perfekta för arbete i trånga utrymmen. Längre ner i serien ingår både traditionella eldrivna dragtruckar, plattformstruckar och den unika LTX-FF-modellen som kombinerar den elektriska dragtrucken med en gaffeltruck med en dragkraft på 5 ton och en lyftkapacitet på 1 ton upp till 1 750 mm. Hemligheten bakom LTX-FF är den patenterade gaffelvikningsmekanismen som ger smidig användning och växling mellan de båda funktionerna. Garanterar optimerad säkerhet i hela serien av elektriska STILL LTX-dragtruckar, tack vare den slutna motorkonstruktionen som eliminerar risken för fel på grund av föroreningar, förstärkta däck och effektiva LED-lampor för dagsljusanvändning och blinkers.

Dessutom kan varje dragtruck i serien utrustas med ett bromssystem med tre moduler. Det består av ett broms- energiåtervinningssystem, automatisk broms som aktiveras när fordonet står stilla samt ett regenerativt bromssystem. Föraren garanteras komfort när dragtrucken används tack vare elektriska lösningar i LTX-familjen i form av ett ergonomiskt, justerbart ryggstöd.