24.04.2018

STILL återfinns på topp i ”Best in Intralogistics"

IFOY prisar STILLs nya innovativa truck

STILL fortsätter sitt segertåg i IFOY Awards, och fick ta emot ett av de eftertraktade intralogistikpriserna – en vinst i kategorin ”Counterbalanced Truck”.

Den nya elektriska trucken STILL RX 20 stod vid årets International Intralogistics and Forklift Truck of the Year (IFOY) Award som vinnare i kategorin ”Counterbalanced Truck”.

Hamburg, 23 april 2018  –  STILL fortsätter sitt segertåg i IFOY Awards, och fick ta emot ett av de eftertraktade intralogistikpriserna – en vinst i kategorin ”Counterbalanced Truck”.

Kvällens prisutdelning skedde i samband med öppnandet av CeMAT, världens främsta mässa för intralogistik som i år arrangerades tillsammans med HANOVER MESSE. Sju finalister fanns representerade i Hannover när det var dags att avslöja den välbevarade hemligheten om vem som vunnit 2018 års International Intralogistics and Forklift Truck of the Year (IFOY) Award.

Inofficiellt var resultatet klart redan i februari månad efter att rösterna registrerats av juryn, som nu på sitt sjätte år utökats till 26 medlemmar, samtliga erfarna fackjournalister och skribenter i ledande logistikmedia från 18 olika länder. IFOY-granskningen pågick i mer än en vecka och bestod av en rad krävande testserier. De nominerade maskinerna och systemen sattes verkligen på prov i den tuffa jämförelsen med liknande lösningar som finns tillgängliga på marknaden. Fokus låg speciellt på hårda fakta, men även på innovativt värde, något som fastställdes och klassificerades av välkända representanter från vetenskapliga institutioner.

Vinnaren i kategorin ”Counterbalanced Truck”, den nya elektriska trucken STILL RX 20, är en kompakt och energisnål modell med lastkapaciteter från 1,4 till 2,0 ton. Intralogistikspecialisterna har designat om denna bästsäljare i premiumsegmentet, systematiskt trimmat den efter marknadens krav och dessutom försett den med ett stort antal val avseende utrustning. Denna exceptionellt lättrörliga allroundtruck har funnits på marknaden sedan början av 2018, och den har bevisat sin styrka både vid användning inom- och utomhus. De egenskaper som främst kännetecknar modellen är dess höga godshanteringsprestanda, även när trucken framförs på en brant ramp, och dess nya arbetsstation som är utformad med ergonomiska aspekter i åtanke.

Den nya RX 20-generationens körhastighet var något som övertygade speciellt i de testkörningar som genomfördes. Exempelvis uppnådde RX 20 hastigheter på upp till 20 km/h medan de konventionella truckarna tappade fart redan vid 16 km/h. Maskinen fick även positiva utlåtanden för sin imponerande manöverbarhet.

En rad förbättringar har gjorts avseende förarhytten, och de har resulterat både i ökad säkerhet och förbättrad komfort. Trucken är dessutom väldigt tyst och lätt att använda. Sikten är god i alla riktningar och arbetsstationen är generöst tilltagen och väl utformad.

Vidare plockade RX 20 poäng med sina dubbla batterifack. Dessa kan, om man så önskar, hysa två 625 Ah-batterier i en A- eller B-krets som gör att operatören kan välja att fortsätta använda de existerande batteripoolerna men även utnyttja fördelarna som beroende på användningsprofil finns med respektive batteri. Testerna bekräftade att trucken kan köras nästan 14 timmar när lågunderhålls-Litium-Ion-batterier av typen 931 Ah används, och ända upp till 18 timmar i det ekonomiska Eco-läget som enkelt aktiveras genom en knapptryckning.

Specialistdomarna sammanfattar: ”Det är testteamets åsikt att STILL RX 20 utgör den nya standarden i detta populära segment.” Frank Dreeke, VD för BLG Logistics Group, delar detta åsikt: ”Nya STILL RX 20 är lagerlokalernas Ferrari. Den ligger långt före konkurrenterna i sin produktmarknad och sätter nu riktmärket för hela sin klass.”