20.01.2023

Tävlingen "Intralogistikens Oscars" har startat

STILL är nominerad till sista omgången av IFOY AWARD med två nya innovationer

Hamburg, 20 januari 2022 - Den 27 och 28 mars träffas den internationella IFOY-juryn på Test Camp Intralogistics i Dortmund för årets IFOY Test Days för att besluta om årets vinnare av IFOY-priserna. Intralogistikleverantören STILL tävlar om de eftertraktade troféerna med truckarna PXV vertikala orderplockare och EXH pallyftare.

Båda bidragen från STILL har klarat förurvalsprocessen och har nominerats till sista omgången i mars. Den vertikala orderplockaren STILL PXV är en särskilt kompakt truck som kan användas mycket flexibelt i både breda och smala gångar. Dess räckhöjd på upp till 14,5 meter är unik på marknaden och kan manövreras mycket effektivt tack vare höga lyfthastigheter. När det kommer till användarvänlighet och komfort sätter den nyutvecklade PXV också nya standarder. Intelligenta assistanssystem, till exempel STILL OptiSpeed för högsta möjliga körhastighet utan att kompromissa med säkerheten och Easy Touch som reglerar orderplockshöjden med en knapptryckning, stödjer föraren mycket effektivt i det dagliga arbetet. Andra assistanssystem för ännu mer säkerhet och effektivitet hos truckarna gör PXV till det perfekta valet för alla lager.

Unik design av styrarmshuvud


EXH 14-20 Plus, som också nominerades till den sista omgången av IFOY, kan bemästra otaliga logistiska utmaningar: Handpalltrucken är idealisk för till exempel horisontell transport av gods, för lastning och lossning av lastbilar på ramper eller för sporadiska orderplockaktiviteter. Hela serien kan utrustas med antingen bly-syra- eller litiumjonbatterier. Det som framförallt sticker ut är den unika styrarmens design. De generöst utformade knapparna möjliggör intuitiv hantering av alla förare, oavsett storlek på händerna. Den integrerade displayen hjälper föraren att hålla reda på alla relevanta fordonsdata, såsom batteriladdningsnivå, drifttimmar eller körprogram. Utan att överdriva kan den valfria touchdisplayen beskrivas som en revolution inom godshanteringsområdet. Den bygger en bro mellan drift av smartphones och drift av lagerutrustning. Eller - för att uttrycka det på ett annat sätt: Med pekskärmen överförs en välbekant vardagsmetod till intralogistikens arbetsvärld

Vinnarna förblir hemliga fram till IFOY AWARD Night

"I år deltar vi återigen i IFOY AWARD med mycket innovativa nyheter. Jag ser verkligen fram emot att se hur den internationella toppklassjuryn kommer att bedöma våra bidrag", säger Frank Müller, Senior Vice President STILL Brand Management. Varumärkeschefen måste dock ha tålamod tills resultaten blir offentliga. Som alltid kommer vinnarna av tävlingen att förbli topphemliga fram till själva IFOY AWARD Night.

Om IFOY AWARD

IFOY AWARD (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year Award) delas ut årligen som ett pris för enastående prestationer inom intralogistik. Det arrangeras av IFOY-organisationen och en internationell jury bestående av kända branschjournalister som representerar de ledande logistikmedierna på respektive marknad. Enligt IFOY utvärderar organisationen bidrag enligt transparenta kriterier, självständigt och utifrån professionell expertis. Priset är avsett att dokumentera prestanda och innovationsförmåga inom intralogistikbranschen och syftar till att bidra till konkurrenskraften och den offentliga bilden av hela branschen. IFOY Award sponsras av Association for Materials Handling and Intralogistics inom VDMA (German Engineering Federation) och står under beskydd av det tyska federala ministeriet för ekonomi och klimatskydd.