Fredrik tog komplett truckutbildning – enkelt och snabbt!

Fredrik Månsson tog sitt truckkort hos STILL snabbare än han hade förväntat sig. – Teorin på nätet. Och det praktiska provet på plats hos oss. Hur enkelt och smidigt som helst.

STILLs truckkortsutbildningar är omtalade för att hålla hög kvalitet, utföras av erfarna utbildare och för att gå enkelt och smidigt. Fredrik Månsson, reservdelschef på JLM i Malmö är ett bevis för det. Han kör mest motviktstruck och har haft truckkort. Men hittade det inte när han behövde det – och då var det bara sätta sig på skolbänken.
   – Jag fick en länk från Mattias och gjorde teorin på nätet. Sedan återstod det praktiska provet, för min del gjorde jag det hos STILL tillsammans med en av deras utbildare. Mina kollegor gjorde sin utbildning här på företaget. Det bästa var att jag gjorde provet med den truck jag normalt kör. Vi pratade också mycket säkerhet.


Mattias heter i Ene efternamn och är ansvarig för truckutbildningen på STILL.
   – Företagen värnar om sin personal och blir mer medvetna om vikten av truckkompetens. I det ingår att förarna måste gå en utbildning för att få köra truck överhuvudtaget. Utbildningen är en standardutbildning som heter TPL10 och innefattar två delar – teori och praktik.
    – Teorin sker på nätet. Eleven får ett inlogg på sms eller mail. Den teoretiska delen består av olika kapitel med delprover och ett slutprov. När eleven är godkänd är det dags för det praktiska provet, berättar Mattias.
Historiskt har förarna åkt iväg till utbildningsföretaget och gjort praktiken. Det blev dyrt på grund av förlorad arbetstid och minskad produktivitet. Därför åker STILLs utbildare ut till företagen.
   – Det är smidigt för både företagen och förarna. Tidigare var det vanligt med upp till 20 förare som skulle göra praktiken samtidigt. Det säger sig själv att det inte var särskilt effektivt, och inte heller lönsamt. Nu är det sällan fler än två personer samtidigt som gör praktiken.

Förarutbildning Customer Case

Förarutbildning Customer Case

   – Vi utbildar över hela landet, på förarens egen truck och egna arbetsmiljö. Det låter som en lugn och stressfri utbildning?
   –Ja, för föraren blir det som att köra på jobbet i en miljö som han eller hon känner till. Och ur säkerhetssynpunkt får man uppleva alla situationer i skarpt läge. Säkerheten är det absolut viktigaste, och något som Mattias och hans kollegor lägger mycket stor vikt vid.
   – Jag brukar säga att alla kan köra truck, men alla kan inte köra säkert. Och säkerheten är A och O för att inte skada människor och material. Att köra lugnt i en stressig miljö är också en viktig faktor för att vara en bra truckförare.
    – Vi pratar mycket om att hantera stress. Många gånger kör en förare fortare under stress, och blir då en risk i stället. Därför utbildar vi förarna att köra lugnt i alla lägen. Vad säger du till de företag som ännu inte har investerat i truckkort till sina förare?
   – Att de givetvis ska göra det. Många har interna truckkort, men de gäller inte. Alla ska följa TPL10. Först då kan ett företag gå i god för att tänka på säkerheten och på sin personal.

Alla bra truckförare har truckkort – anmäl dig här!


Anmäl dig till STILLs truckkortsutbildning.
Maila Mattias Enemattias.ene@still.se, ring Mattias på 070-624 05 75 eller anmäl dig via STILLs hemsida, www.still.se.

070-624 05 75