Låglyftande truckar

Praktiskt och bekvämt.

De kompakta, elektriska låglyftarna från STILL får horisontell godstransport att röra på sig. Även i minimala utrymmen arbetar de efter exakt manövrering. Oavsett om låglyftaren är till en gående förare, är utrustad med ståplattform eller hytt för långa transportsträckor erbjuder STILL en perfekt maskin för varje uppgift. I produktfamiljen finns modeller, inte bara för att flytta gods, utan också för orderplockning under bekväma villkor med variabla arbetshöjder upp till 760 mm.

Alla modellernas manöverfunktioner övertygar med sina intuitiva placeringar. Tack vare detta kan föraren koncentrera sig fullt ut på att förflytta gods på upp till 3,3 ton, utan att behöva titta på kontrollerna. Som tillval finns det mycket som bara STILL kan tillhandahålla som t.ex. OPTISPEED styrhandtag eller den moderna STILL Li-Ion teknologin.

  • up to 115 mm
  • up to 1500 kg
  • up to 5,5 km/h
'Grundläggande truck Ansökningstyp Operativt område Special / Bilaga
E Electric Pallet Truck
F Fixed Platform Truck
S Stand-On Platform Truck
C Classic Application
X X-cellence Application
H/U Horizontal Transport
P Pallet Pick-up Flexible
SF Stand-On Platform Foldable
S Stand-On Platform
H Ergonomic Lift Help

Nedladdningar

Kontakt

Får ytterligare information, kontakta oss.

+46 40 626 71 00

Förfrågan till: Låglyftande truckar

Vi kommer att hantera din förfrågan så fort som möjligt.

Tilltal*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Låglyftande truckar från STILL – rätt lösning för horisontella transporter

Den låglyftande palltrucken är en standardlösning för leverans och horisontell transport av gods i butiker samt i industri- och lagerverksamheter – ofta som ett komplement till maskinparken och till stöd för operatören, till exempel vid batteribyten från sidan. Kompakta varianter med lastkapaciteter från 0,5 till 1,5 ton fungerar bra i typiska tillämpningar med standardpall. Men det finns även högre lyftkapaciteter för bryggeri- och dryckesindustrin, liksom längre gafflar för hantering av flera pallar eller lådor samtidigt. En låglyftande truck kan användas inte bara för horisontell transport utan även för plock och placering av gods. Särskilt väl lämpade för denna typ av arbetsuppgifter är modeller med högre arbetshöjd, vilket gör att gafflarna kan höjas flera dussin centimeter. Denna lösning ökar komforten för plock- och påfyllningspersonal som använder gaffeltruckar i sitt arbete. En viktig sak ur implementeringssynpunkt är att modeller som inte lyfter lasten högre än 30 cm inte kräver några ytterligare behörigheter. Utifrån de arbetsmiljöförordningar för användning av eldrivna gaffeltruckar som gäller sedan 2018-08-10 räcker det att den som kör en sådan truck har B-körkort och får en introduktionsutbildning som genomförs av arbetsgivaren. Utöver de vanligaste handtruckarna som finns i butiker erbjuder STILL även låglyftande palltruckar med fällbar plattform eller fast förarstol som är populära vid horisontell transport över längre sträckor.

Låglyftande handtruck med dragstång – perfekt för små utrymmen

Låglyftande handtruckar för fotgängare finns i flera olika lastkapacitetskategorier. Extremt kompakta modeller på upp till 0,5 ton möjliggör effektiv manövrering i trånga lastutrymmen och kan exempelvis användas av transportörer och leverantörer för lossning och transport av gods. Något större men ändå mycket lättmanövrerade låglyftande truckar för laster upp till 1,2–1,5 ton är perfekta för transport av pallar på kajer, i varuhissar och lastbilssläp. Ett exempel på denna typ av lösning är STILL ECH 15 som är utrustad med ett litiumjonbatteri och en inbyggd laddare. I kombination med ett energihanteringssystem och en batteristatusdisplay för operatören möjliggör dessa förbättringar optimerad planering och effektiv laddning, vilket säkerställer maximal fordonstillgänglighet under ett skift. Sortimentet kompletteras av låglyftande specialtruckar med lastkapacitet från 1,6 till 3 ton, förlängda gafflar för hantering av två pallar samtidigt, möjlighet att lyfta gafflarna flera centimeter och en utfällbar tryckluftsplattform för föraren. Med ett brett utbud av lösningar och tillvalsutrustning kan en staplingstruck anpassas perfekt efter företagets specifika behov. Plock, inlagring i ställage, omväxlande horisontella transporter över korta och långa avstånd – STILL:s sortiment av låglyftande handtruckar