13.07.2020

IFOY Award 2020 – STILL högst upp på vinnarpodiet igen

Zero Emission. Full prestanda. Prisbelönt.

För första gången tillkännagavs vinnarna av årets IFOY Award (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year) online via video på grund av den pågående coronakrisen. I kategorin "Motviktstruck upp till 3,5 t" gick den eftertraktade utmärkelsen återigen till STILL.

I år hade det Hamburgbaserade intralogistikföretaget anmält sin nya eltruck RX 60-25/35 till tävlingen. "Med den högpresterande versionen av RX 60-25 sätter STILL riktmärket för elektriska truckar i detta segment. Aldrig tidigare har en elektrisk truck varit så produktiv. Lägg till fördelarna med låg ljudnivå, flexibilitet, lägre kostnader för el jämfört med diesel eller gasol, enkel drift, mindre underhåll och mycket förutsägbar hantering. Dessa kriterier tillsammans är en förbränningsmotor-mördare," avslutade den internationella juryn. Med denna nya eltruck i klassen 2,5 till 3,5 ton erbjuder STILL ett seriöst alternativ till truckar med förbränningsmotorer. Juryn var särskilt imponerad av lyfthastigheten som i RX 60 genereras av en 25-kW pumpmotor. Testteamet mätte en hastighet utan belastning på mer än 66 cm/s och bedömde: "Ett rekord i denna klass".

STILL RX 60-25/35 sätter också nya standarder i den testade kombinationen av acceleration, körning och lyft. I detta test uppnåddes en produktivet av 363 pallar på åtta timmar. "Den uppmätta produktiviteten har aldrig varit så hög i ett IFOY-test", var juryns slutsats.

Henry Puhl, ordförande i STILL Management Board, ser utmärkelsen som en bekräftelse på företagets ständigt höga innovativa prestation: "Vi har lagt mycket utvecklingsarbete och kunskap i RX 60-25/35. Resultatet är en truck som klarar alla internationella jämförelser och med sitt enorma prestationsspektrum har den potentialen att överträffa truckar med förbränningsmotorer. Jag är glad över att juryn av internationella trucksexperter har hedrat vårt arbete med IFOY Award 2020 ".