Reservdelar

Hjul, hjulrullar, däck

För smidig drifthantering

Ett hjul består av en fälg och ett däck som monteras på en axel med hjälp av muttrar. Kraften som behövs för att förflytta trucken kommer från axeln, genom fälgen och till sist till hjulet och marken. Detta gör hjulen till en nyckelfaktor för stabilitet, hantering och svängradie hos en industritruck. Hjulet måste alltid fungera perfekt även i pressade situationer som skapas av ojämna ytor, vikten av lasten, acceleration eller inbromsning. Det är därför STILLs originalhjul alltid kvalitékontrolleras.

Kontakta oss

Behöver du ytterligare information? Våra kontaktuppgifter finns rutan till höger.

Kontakt

Förfrågan till: Hjul, Hjulrullar, Däck

Vi kommer att hantera din förfrågan så fort som möjligt.

This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Rullar

STILLs originalrullar är väldigt allsidiga för användning i truckar, till exempel för att styra, stöd eller för master. Rullarna är mycket mindre än hjul. STILLs originalrullar är alltid av hög kvalité vilket minskar slitaget på flyttbara delar, smidig och tyst användning samt förbättrar truckens omsättningsgrad.

Däck

Däcken på en motviktstruck är punkten där fordon och marken möts. Däcken skickar vidare accelerationen och inbromsningen till ytan och bär hela vikten av lyftet samtidigt som den är ovärderlig i sin styr- och stötabsorberingsroll. Påfrestningarna de måste utstå dagligen är enorma vilket kräver att däck är av hög kvalité. STILL erbjuder tre däckvarianter i gummi: Superelastiska däck, solida gummidäck eller luftdäck – Självklart är alla av STILL-kvalité.

Original STILL superelastiska däck

Superelastiska däck från STILL är däck med flera lager. De är tillverkade av specialgummi som är extremt hållbart och ej luftfyllt vilket innebär att dess enda nackdel är funktionen som stötabsorberare. STILLs superelastiska däck är helt underhållsfria och kan inte få punktering tack vare dess sammansättning. De ger en hög kvalitetsnivå och lågt rullmotstånd med flexibla handlingsmöjligheter tack vare att de är monterade på fälgar med för pneumatiska (luft-) däck.

 

STILLs superelastiska däck passar både för både inne- och utemiljö.

STILLs solida gummidäck

Solida gummidäck från STILL är tillverkade av en väldigt stryktålig gummiblandning, utan luftkärna och som kräver väldigt liten omkrets. De fungerar inte som stötabsorberare. Solida gummidäck från STILL är punkterings- och underhållsfria. De är perfekta för transporter av extremt tunga laster eller i situationer som kräver precis hantering. STILLs solida gummidäck är designade för användning inomhus.

STILLs luftdäck (pneumatiska).

STILLs luftdäck är tillverkade av specialgummi och har en luftkärna. Tack vare dess karaktärsdrag ger de bra komfort och grepp samt passar på ojämna ytor. STILLs luftdäck absorberar stötar och fungerar som en buffer för fordonet, lasten och föraren. Den har en hög lateral stabilitet och lågt motstånd även med tunga laster i tighta kurvor. STILLs luftdäck är perfekta för användning inomhus.