STILL sätter branschstandarden för orderplockning

STILL sätter branschstandarden för orderplockning!

STILL presenterar världens modernaste orderplocktruckar.

I logistikbranschen är effektiva och snabba processer av avgörande betydelse. I många fall är orderplockning en särskilt viktig del av verksamheten. STILL har testat sina orderplocklösningar för att undersöka hur de kan optimeras, med hänsyn till arbetsprocesserna, för att möta de ständigt ökande kraven på dagens logistikmarknad.

Resultatet av detta blev en hel uppsjö av nya effektiva produkter för orderplockning, med optimerade prestanda, innovativ teknik och maximerad arbetskomfort för användarna.

Vi kan börja med MX-X smalgångstruck (Man-up) och vårt senaste tillskott i STILLs produktfamilj: mångsidiga OPX.

Lär känna vår olika orderplocklösningar!

En översikt över världens mest moderna orderplockflotta


MX-X

Produktivitetshöjare i lagermiljöer med begränsat rörelseutrymme

 • Optimerad användning av lagerutrymmet: 18 meters lyfthöjd och vår högsta lastkapacitet
 • Snabb lagring och hämtning: Aktiv laststabilisering (ALS) som minskar mastsvängningarna
 • Maximal arbetskomfort: rymlig och justerbar förarhytt
 • Höga prestanda: skräddarsydda servicepaket för kundernas individuella behov
 • Arbeta enkelt och säkert: smarta styrsystem som OptiSafe och OptiSpeed 4.0

Du får ett fordon som exakt passar dina individuella krav, i allt från dimensioner till tekniska funktioner.


Perfekta prestanda och komfort

Innovativa tekniker och smarta modulära lösningar: Den nya MX-X smalgångstruck (Man-up) från STILL sätter branschstandarden för prestanda och användarvänlighet. MX-X är utvecklad för att hantera alla slags utmaningar och har prestandapaket för alla tillämpningsprofiler. Den här trucken är exakt anpassad efter dina individuella krav – vad gäller allt från dimensionerna till de tekniska funktionerna.

Fokus på operatören: Den rymliga, flexibla och anpassningsbara förarhytten har intuitiv styrning och smarta hjälpsystem som gör arbetet säkert, bekvämt och effektivt under hela skiftet.

Körhastighet på upp till 14 km/h, lyfthöjd på 18 m och marknadens högsta lastkapacitet gör MX-X till en produktivitetshöjare i kompakta lagerutrymmen. Den aktiva laststabiliseringen (ALS) förkortar lagrings- och hämtningsprocesser med upp till 5 %, och  vridmekanismen innebär ännu kortare plockavstånd. Den helsvetsade tillsatslyften ger MX-X-trucken maximal stabilitet under hela dess livslängd. STILLs orderplockartruck MX-X erbjuder funktionalitet i toppklass och kan konfigureras efter kundens krav.

Vad våra kunder säger om MX-X-serien

Hög effektivitet, komfort och precision – VNA-trucken i STILLs MX-X-serie är ett beprövat arbetsverktyg för logistikleverantören SCHUON
Schuon levererar upp till 20 000 paket i veckan. Det krävs snabbhet och effektivitet. Och då är MX-X och dess förbättrade ergonomiska design det självklara valet.
Men läs gärna själv.

Schuon levererar upp till 20 000 paket i veckan. Det krävs snabbhet och effektivitet. Och då är MX-X och dess förbättrade ergonomiska design det självklara valet.

En STILL-truck bevisade detta i ett fälttest hos företaget Gebrüder Schuon Logistik GmbH. Den har uppskattats av både operatörer och användare på arbetsplatsen ända sedan december 2016, inte bara för att den garanterar optimerad användning av golvytan, utan också för att den är så flexibel och enkel att hantera och erbjuder maximal komfort för föraren.

Framgångarna för logistikleverantören Schuon i Haiterbach i Schwarzwald beror inte enbart på de smidiga logistikprocesserna, utan också på hög flexibilitet i samband med fluktuerande produktvolymer och efterfrågan. ”Vi värdesätter lagerutrustning som är skräddarsydd efter våra behov, så att vi kan reagera snabbt och vara flexibla”, säger ägaren och VD:n Horst Schuon. ”Tack vare den nya STILL VNA-trucken kan vi maximera flexibiliteten och samtidigt öka produktionen.”

STILL och Schuon har varit partners länge. Den Hamburgbaserade intralogistikleverantören STILL har byggt ett 17,2 meter högt ställsystem med 30 gångar och 65 000 pallplatser till Schuons utbyggda lager och har även tillhandahållit fullservicehantering av logistikföretagets truckpark. ”Vi är stolta över de många åren av förtroende och partnerskap med Schuon. Tack vare samarbetet är vi mycket väl förtrogna med företagets processer och utmaningar”, säger Thomas A. Fischer, försäljnings-, marknads- och servicechef på STILL GmbH. ”Vår nya MX-X-serie är skräddarsydd efter logistikleverantörerens tuffa krav”. Det är därför vi testat alla våra orderplockningskoncept för att verkligen optimera dem.

Logistikexpertens lager är utformat för maximal effektivitet, med 140 000 pallplatser och 80 000 orderplockningshyllor. Oavsett om det handlar om ”just in sequence”-leveranser, kvalitetsledning och lagerplanering för inköpslogistik eller logistikhantering för onlinebut utför Schuons 120 anställda många olika typer av lager- och logistiktjänster vid företagets högkvarter i Haiterbach, och i Lengwil i Schweiz.

De skenstyrda MX-X VNA-truckarna används för orderplockning på de övre ställen i den stora hallen i Schuons lager. Truckarna kan utan problem lyfta upp till 18 meters höjd tack vare tillsatslyften.. Huvudlyften och tillsatslyften används samtidigt för snabb åtkomst. MX-X-modellen är utrustad med det nya stabiliserande ALS-systemet, som liknar den aktiva laststabiliseringsfunktionen hos STILLs FM-X skjutmasttruckar som ger säker lasthantering och snabbar på orderplockningsprocessen. Det betyder att den hydrauliska styrningen hjälper till att kompensera för vibrationerna i masten vid plockning och lagring av gods. Detta möjliggör också smart styrning av hastigheten och djupet. Lagringsdjupet blir enhetligt, och hanteringskapaciteten vid lagring och plockning ökar med upp till 5 %.

Schuon levererar upp till 20 000 paket i veckan. Det krävs snabbhet och effektivitet. Den allt populärare e-handeln har gjort att man allt oftare plockar mindre partier från pallar, istället för hela pallar. Och då är MX-X och dess förbättrade ergonomiska design det självklara valet. Vi har gjort förarhytten större och förbättrat vibrationsdämpningen, så att operatören kan arbeta bekvämt och plocka snabbare. Den nya designen för den vridbara gaffeln har förbättrat tillsatslyftens stabilitet och minskat avståndet från hytten till pallens ände med 40 mm, och tack vare lutningssensorn minskas även avståndet mellan föraren och ställsystemet.

Eftersom snabb åtkomst är särskilt viktigt för en effektiv orderplockning innebär den simultana användningen av huvudlyften och tillsatslyften betydande produktivitetsökning. ”Vi kommer åt hyllorna snabbare med nya MX-X, och efter plockningen går det snabbare och smidigare att transportera pallen till omlastningsstationen i en enda smidig rörelse”, säger Horst Schuon. Den svängbara gaffelns förbättrade stabilitet och tystare sidoförflyttning medför också mycket säkrare hantering av ömtåliga produkter.

– De tuffa förhållandena hos logistikföretaget Schuon har visat oss att vi tagit fram ett vinnande fordonskoncept som uppfyller alla krav för utrustning som ska användas på ett avancerat lager. De nya STILL MX-X-orderplockarna erbjuder en idealisk kombination av hög produktivitet och god ergonomi som verkligen är till nytta för kunder som Schuon, säger Thomas A. Fischer.


Vill du veta med om den nya MX-X?

Då kan du ladda ned det tekniska databladet här:

Kontakt

Om du har några frågor eller vill ha mer information kan du kontakta våra expertrådgivare:

 

Vill du veta mer om vår plockningsflotta?
Då är du välkommen att boka ett möte med våra experter.
This site is protected by FriendlyCaptcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

OPX

OPX – spännande dynamisk

Oavsett om det handlar om detaljhandeln, bilindustrin eller livsmedelsindustrin är STILL OPX horisontella plocktruck med lastkapacitet på upp till 2,5 ton ett innovativt och mångsidigt val. De många olika modellerna och funktionerna gör OPX till den optimala trucken för alla tillämpningsprofiler. Alltid effektiva, alltid pålitliga och alltid dynamiska.

 • Höga lastkapaciteter på upp till 2,5 ton
 • Easy Drive-styrning med höjdjustering och styrning av alla truckens funktioner utan att föraren behöver byta grepp
 • Körhastigheter på upp till 14 km/h
 • Batterikapacitet: 620 Ah
 • Smidig, flexibel och med enastående kördynamik
 • Automatisk justering av hörntagning
 • Låg griphöjd (130 mm)
 • Stora förvaringsutrymmen

Tillvalsfunktioner:

 • Hydraulisk plattformslyft med ergonomisk sänkningsfunktion (griphöjd upp till 2 800 mm)
 • Användning av gående förare
 • Uppfällbart steg för orderplockning från första nivå
 • Höjdjusterande, luftupphängt, uppfällbart säte
 • Förarplattform med pneumatisk dämpning och individuell justering (28 % minskning av vibrationer)
 • Smalt ryggstöd ger mer utrymme i hytten
 • 12 V-uttag för elektrisk utrustning
 • Smarta LED-varselljus
 • Batteribyte från sidan
 • Li-Ion-batteri
 • integrerad laddare

OPX i världens modernaste orderplockflotta

Mer information, bilder, filmer och tekniska data hittar du på produktsidan för OPX.

Du är också välkommen att kontakta oss direkt på telefon eller via kontaktformuläret nedan.

Vill du veta mer om vår plockningsflotta?
Då är du välkommen att boka ett möte med våra experter.
This site is protected by FriendlyCaptcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.