Pallställsystem Pallställ

Varierande som dina krav.

 • Bekväm tillgång till allt gods
 • Enkel övervakning av lagernivåer
 • Optimal anpassningsförmåga till lagerutrymmet samt olika dimensioner av gods
 • Flexibel och kostnadseffektivt förvaring av olika lastbärare i en hylltyp
 • Gör det möjligt att välja order direkt

Vill du lagra olika typer av gods på pallar i ditt lager? Då borde du ta en titt på STILLs pallställ. Med direktåtkomst till varje pall och höga säkerhetsstandarder, är STILLs pallställ den bästa lösningen för varierade lagerkrav. Tack vare dess höga flexibilitet kan pallställtypen anpassas individuellt.

Kontakta oss

Behöver du ytterligare information? Våra kontaktuppgifter finns rutan till höger.

+46 40 626 71 00

Förfrågan till: Pallställ

Vi kommer att hantera din förfrågan så fort som möjligt.

This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Typiska användningsområden för pallställ

STILLs pallställ uppfyller många olika typer av lagerkrav, till exempel, breda/smala gångar eller höga lagerlokaler.

Lagerlokaler med breda gångar

Standardlösningen för pallagring är lager med breda gångar. Användningen av ställagen görs oftast av motviktstruckar, skjutsativtruckar eller orderplockare. De lägre nivåerna kan enkelt användas med pallyftare eller eldrivna höglyftande ledstaplare eller åktruckar.

 • Kostnadseffektiv lagring
 • Enkel användning av pallställen med vanliga industritruckar
 • Manuell orderplockning på golvnivå

Smala gångar/ höga pallställ

Pallställ med smala gångar tillåter hög användning av lagerutrymmet. Användningen av pallställen a görs vanligtvis manuellt med VNA-truckar/orderplockare som kan skickas ut för orderplockning eller lagra och hämta kompletta lastbärare. Tack vare den stora lyfthöjden, kan höga lagerlokaler användas av industritruckar.

 • God användning av lagerutrymmet och höjden
 • Perfekt för många artiklar och medel till hög omsättning
 • Ingen förflyttning av gods för orderplockning

Pallställdesign

En pallställshylla består av en hyllram och en tvärgående bom. Hyllramen fixeras i golvet med golvankare. Den korsgående bommen kopplas sedan ihop med hyllramen. Beroende på lastvikten används olika profiler och materialtjocklekar. Självklart möter STILLs pallställ alla standarder för design och säkerhet. Ett stort urval av tillbehör garanterar säkerhet och flexibilitet. Buffrar och pushskydd garantera hög säkerhet för vardagligt användande. Olika hyllval tillåter ett mer flexibelt användande av STILLs pallhylla.


Pallställ – komponenter

Stödram

Stödrammen innefattar två stödpelare som är ihopkopplade med en horisontell och en diagonal bom. Ramarna är fastsatta med bultar. För att optimera transportkostnaderna är ramarna hopsatta på plats.

Avståndsbitar

Avståndsbitarna kopplar ihop två ställage med önskad distans emellan. Om hyllan har ett sprinklersystem, kan distansbitarna också monteras på sprinklerrören. Avståndet mellan ställagen specificeras efter regionala standarder och lagar, som till exempel industrisäkerhetsrådet i Tyskland. För europallar utan överhäng, är standardavståndet 200 mm. Om sprinklerrör är installera eller på grund av överhäng, kan avståndet justeras.

 

Korsgående bommar

De korsgående bommarna är oftast fyrkantiga med en krok fastsvetsad i varje ände. Kroken används för att koppla ihop bommen med ramen. Två korsgående bommar (par) kopplar ihop två ramar och skapar hyllan. På den korsgående bommen lagras pallar. Dessa kan hakas i individuellt får att få önskad höd på stödramen.


Pallställ – huvudtillbehör

Hyllgolv

För att göra hyllan mer flexibel, finns det många olika hyllgolv. Alla versioner kommer med place-on eller fit-in-lösningar. Spånplattor, till exempel, finns tillgängliga med en tjocklek på upp till 38vmm. Beroende på lastsituationen, kan näthylla användas på samma sätt som nätgolv. Vi hjälper dig gärna att hitta den bästa lösningen för dina arbetsuppgifter.

Pallställsskydd

Det finns flera olika lösningar för att skydda palllställ från skador. En av dem är en lösning som används i gångarna och en används för att skydda hörnet på pallstället.

Skydda stödpelare i hörnet

Ett hörnskydd garanterar minsta möjliga skydd av stödpelarna. I enligthet med tyska lagen BGR 234, ska hörnskyddet vara minst 300 mm högt och måste fixeras i golvet, oberoende av hyllan. Krockskyddet som skyddar hela hyllan, är ett alternativ till hörnskyddet. Det monteras över hela slutet av framsidan. Det finns olika varianter, den kan vara gjord av både trä eller stål. STILL använder oftast stål, då materialet är mer stryktåligt. Fördelen med trä är att det är enkelt att byta ut om det blir skadat.