Elektrisk motviktstruck RXE 10 – 16C

Det kompakta paketet

  • Lastkapacitet 1600 kg
  • Lyfthöjd 6810 mm
  • Hastighet 12 km/h

Utmärkt i små utrymmen

Vänd hur du vill – RXE 10-16C passar överallt. I alla lägen. Den yngsta och minsta medlemmen av de elektriska truckarna i STILL-familjen är en av de största när det gäller prestanda: den kompakta trucken erbjuder en perfekt balans mellan körkomfort, manövrerbarhet och säkerhet – även när det blir riktigt trångt. Oavsett om den används i lastbilar, containrar eller smala gångar saknar effektiviteten och smidigheten hos RXE 10-16C motstycke i de minsta utrymmena tack vare kompakta mått och känsliga styrning. Och det är just därför den är så mångsidig. Oavsett om den användas inom livsmedelsindustrin, hos logistiktjänsteleverantörer, inom produktionsförsörjning eller i gemensamma lager hos stora återförsäljare, är den kompakta trehjuliga motviktstrucken ett effektivt hjälpmedel vid lastning och lossning av tunga fordon eller containrar samt för transport av pallar på lagret.

Med en topphastighet på 12,5 km/h går det dessutom snabbt att få jobbet gjort. För att säkerställa att inget av den elektriska dynamiken går förlorad på grund av säkerhetsskäl, är trucken standardutrustad med vår beprövade hastighetsreducering i kurvor. Det innebär att du alltid kan köra säkert – även i snäva kurvor. Så när det gäller att flytta 1,0 till 1,6 ton på små ytor är RXE 10-16C det perfekta valet! Tack vare det breda utbudet av tillbehör och assistanssystem är den även en tänkbar uppgradering från höglyftstruck, med ökad komfort och ökad säkerhet. Allt detta gör den till den perfekta efterföljaren till den legendariska STILL RX 50, en av de mest bästsäljande elektriska truckarna i sin klass någonsin. Bevis på att RXE 10-16C passar plånboken. I alla lägen.

NY
Icke bindande offert
HYRA
Icke bindande hyroffert
BEGAGNAT
Vår begagnade offert

Förfrågan till: RXE 10 – 16C

Vi kommer att hantera din förfrågan så fort som möjligt.

Tilltal*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Passar inte – finns inte.

Det som gör vårt lilla kompakta paket så bra för dig är dess sensationellt smala mått. Med en höjd på knappt 2 meter och en bredd på 1 meter får den kanske inte plats i alla fickor, men den kan säkert köra genom alla dörrar. Det gör den särskilt värdefull där utrymmet är begränsat. Oavsett om det är i lastbilar, containrar eller smala arbetsgångar kan RXE 10–16C tack vare sina extremt känsliga reglage manövreras exakt och säkert var som helst - även när du nyttjar dess maximala lyfthöjd på nästan 7 meter fullt ut. RXE 10–16C passar. Alltid.

Perfekt i trånga utrymmen: →

Perfekt i trånga utrymmen:

kompakta truckmått och utmärkt manövrerbarhet möjliggör arbete i trånga gångar.

Säker till toppen. Utan att rycka till med gaffeln.

RXE 10–16C lyfter ett halvt ton till nästan 7 meter. Det är en rejäl bedrift för en liten truck av den här storleken. Det är möjligt tack vare fordonets särskilt låga tyngdpunkt och mastens extra styva konstruktion. Det garanterar att trucken är stabil och säker i alla situationer. Naturligtvis ska samma sak gälla även för dig: För att se till att du alltid står väl och säkert på jobbet kan du välja mellan ett stort antal smarta förarassistanssystem och funktioner för din RXE. Du kan till exempel få stöd i ditt arbete av ett väl synligt varningsljussystem, tidsbesparande förval av lyfthöjd eller tillförlitlig mätning av överbelastning. När du väl har upplevt hur elektrifierande lätt den är att använda kommer du aldrig mer att vilja missa det igen. RXE 10–16C passar. Helt säkert.

Dynamisk på banan. Säker i kurvan. →
Familjen. Det är trevligt att känna varandra. →

Dynamisk på banan. Säker i kurvan.

Även om vägen är lite längre når du din destination på nolltid med RXE 10–16C. Vare sig det är i produktionstillförseln eller på väg till lastbilen: Med en topphastighet på 12,5 km/h kan du få mycket gjort på kort tid. Njut av den elektrifierande dynamiken hos din RXE 10–16C fullt ut, eftersom vårt kompakta paket är standardutrustat med den beprövade Curve Speed Control. Detta gör att du alltid håller dig säkert på spåret - även i snävare kurvor. RXE 10–16C passar. Även när det blir dynamiskt.

Familjen. Det är trevligt att känna varandra.

Om du redan använder andra fordon i vår RX-familj kommer du att komma överens med vår minsta direkt. Det är ett löfte! I den beprövade familjetraditionen har den ärvt den ergonomiskt bekväma förarplatsen, det innovativa användarkonceptet och den smarta STILL Easy Control-borddatorn från sina framgångsrika storebröder. En fördel som är särskilt märkbar för dig som förare: Du kan enkelt växla mellan olika lastkapaciteter. Det är bara att hoppa in i en annan truck. Så är det. Du känner dig genast hemma i fordonet och kan koncentrera dig helt på ditt arbete. En förtrogenhet som bara finns i familjen - och som bidrar väsentligt till säkerheten i lagret. RXE 10–16C passar. I familjen.


RXE 10 – 16C i detalj

"Simply Efficent" faktorer: Prestationsattribut som ett mått på ekonomisk effektivitet

Simply easy

Välbekant och intuitiv hantering
tack vare enhetligt manövreringskoncept för hela den elektriska RX-gaffeltrucksfamiljen

Relevant information och prestandafunktioner
är tydligt tillgängliga i fordonsdatorn STILL Easy Control

Perfekt i trånga utrymmen:
kompakta truckmått och utomordentlig manövrerbarhet möjliggör arbete i trånga gångar

Alltid pålitlig,
tack vare snabbladdning av litiumjonbatterier (tillval) från sidan

Simply powerful

Kraftfull och tillförlitlig
tack vare underhållsfri drift med 24 V växelström

Imponerande produktivitet
tack vare en lyftkapacitet på upp till 1,6 ton med ett lastcentrum på 500 mm

Effektiv materialhantering
tack vare en maximal körhastighet på 12 km/h vid last

Hjälper föraren
med smarta assistansfunktioner

Alltid redo
tack vare litiumjonteknik (tillval)

Simply safe

Säker och exakt hantering:
högprecisionshydraulik och smidig kördynamik

Optimal sikt runt om
tack vare smalt stativ och siktoptimerade skyddande takskenor

Systematisk säkerhet
tack vare (tillval) daglig tillsyn på displayen före respektive skift pre-shift check in the display

Maximal arbetssäkerhet
tack vare enskilt konfigurerbara tillbehör – från blinkers till Safety Light 4Plus säkerhetsbelysning och hastighetsreducering i kurvor

Säker lasthantering
tack vare många hjälpfunktioner såsom lyfthöjdsdisplay och detektering av överbelastning

Simply flexible

Enskilda kontrollalternativ för optimal förarkomfort:
multispak, minispak, fingertoppsstyrning eller Joystick 4Plus

Perfekt för alla användningsområden
tack vare en flexibel portfölj med ett brett utbud av tillbehör

Flexibel användning i truckflottor tack vare enhetligt manövreringskoncept i hela RX-serien:
föraren kan enkelt växla mellan RXE 10–16C, RX 20 och RX 60 utan att det kräver ytterligare utbildningstimmar

Simply connected

Kan anslutas optimalt till nätverk
via ett valfritt gränssnitt, vilket möjliggör smidig integration i flotthanteringssystem som STILL neXXt fleet

Kontrollerad användning och skydd mot felaktig användning
tack vare åtkomstkontroll (tillvalsfunktion)

STILL Li-Ion-teknik inuti

det perfekt harmoniserade kraftsystemet för att minska driftskostnaderna och öka trucktillgängligheten.

Mer om STILL Li-Ion-teknik

Applications

Passar alltid!

Den får plats i alla gångar - och troligen till och med i alla dörrar. De sensationellt kompakta måtten på bara två gånger en meter gör RXE extremt mobil och flexibel - förutom i lager kan den till exempel också användas i lastbilar eller containrar.

Kompakta dimensioner

Oavsett hur begränsat arbetsområdet är kan RXE styras väldigt exakt och känsligt. Framåt, bakåt och med vackra svängar på plats. 

Bästa utsikten för föraren

... i alla riktningar. Verkligen i alla riktningar. Tack vare den smala masten och de siktoptimerade skyddstakbalkarna har föraren till och med fri sikt uppåt till gaffelspetsarna på sju meters höjd. 

Se upp – det här är mitt dansområde! 

STILL-varningszonljus projicerar iögonfallande ljusremsor på marken bredvid fordonet - i Plus-versionen även bakom fordonet. Det charmigaste sättet att hålla andra fordon och förbipasserande på avstånd och effektivt minimera risken för olyckor.

Förfrågan till: RXE 10 – 16C

Vi kommer att hantera din förfrågan så fort som möjligt.

Tilltal*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Utrustningsalternativ

Sharpening all senses: we can support you with our wide range of smart driver assistance systems and functions which will make your day-to-day work significantly easier. You will be able to drive in a safer, more comfortable, efficient and fatigue-free manner – in every driving situation.

Highlights

STILL SafetyLight 4plus

The visual warning system for fewer accidents

The blue warning light, STILL SafetyLight 4plus, significantly increases work safety in areas which are confusing or full of bends. The blue light spots are projected approx. 5 m in front of and behind the truck and warn people about the approaching truck to prevent impending collisions.

STILL warning zone light

Perfect addition to the STILL SafetyLight

The STILL warning zone light projects two luminescent strips to the left and right of the forklift truck. The optional illumination equipment serves as a visual warning for pedestrians and other drivers in the vicinity by projecting luminescent strips on the hall floor at the sides of the forklift truck. The STILL warning zone light therefore perfectly complements the STILL SafetyLight, which projects a blue cone of light in the front of the truck in the direction of driving.


Load backrest

Keeping the goods in place: the load backrest stabilises the transported goods at the fork carriage back so that they can be securely transported from A to B.

Seat belt control

Buckled up? If not, the seat belt control ensures that the driving speed is automatically reduced. In cab trucks, the system only engages when the cab door is open.

Highlights

Curve Speed Control

Automatic speed adjustment for curves

The speed limiter controlled by steering angle reduces the chance of damaging goods owing to the appropriate cornering speed. This assistance function is available for various forklift trucks and warehouse technology devices, and regulates the driving speed automatically according to the steering angle. In other words, the driver doesn't need to worry about speed when cornering. The truck automatically decelerates the precise amount needed for the operator to drive in a safe but swift manner.

Dynamic Load Control (DLC 1&2)

Lyftrörelser som anpassar sig efter belastning? Stabil idé!

Det finns olika anledningar till plötsliga rörelser av lyfthydrauliken: oavsett om det är en oerfaren förare, slarviga rörelser eller en särskilt tung last så kan det snabbt leda till skadat gods eller till och med person- eller fordonsskada. Dynamic Load Control ger masten lugn. Känn hur assistanssystemet gör lasthanteringen bättre och smidigare. Systemet känner av den aktuella lasten såväl som den aktuella lyfthöjden och justerar automatiskt hastigheten på lyfthydrauliken innan något vacklar. I det andra av två expansionssteg tar Dynamic Load Control även hänsyn till lastens tyngdpunkt. På så sätt ökar stabiliteten och förhindrar att fordonet tippar framåt – även med små vikter och stora lastcentrum. Det grafiska stabilitetsindexet visar också hur stabilt fordonet är på marken med aktuell last och lyfthöjd.

Lyftstöd

Uppfyll lyfthöjdskraven med en knapptryckning:

Oavsett om pallstället ska fyllas eller tömmas - du vet hur man gör: skjut ut masten, titta fokuserat och koncentrerat, stoppa masten och justera om det behövs. Flera gånger. I varje skift. Varje dag. Föreställ dig nu att detta är historia och att du bara kan trycka på en knapp och vänta på att gafflarna flyter till exakt rätt höjd och stannar där automatiskt. Föreställ dig: Du kan. Med STILL-lyftstöd stannar gafflarna automatiskt vid upp till tre programmerbara mellanlyfthöjder. För att säkerställa att dina truckar inte lyfter så högt att de går genom taket, kan den maximala lyfthöjden programmeras permanent.

Display för lyfthöjd

En LED-lyfthöjdssensor är installerad som standard och säkerställer visning av korrekt lyfthöjd med maximal precision från första millimetern. Förarna har hela tiden kontroll på höjden på gaffelspetsarna och kan navigera exakt för att undvika att stöta till omgivningen när de hämtar pallar. Systemet fungerar med en repeterbarhet på mindre än +/- 5 mm och lyfthöjden visas ständigt för förarna på displayen.

 


Highlights

Slitageskydd för gafflar

Autostopp före markkontakt:

När gafflarna träffar marken är det inte behagligt vare sig för öron, golv eller truck. Hade det inte varit väldigt bra om det överhuvudtaget inte kunde hända? Det är därför vi har utvecklat det elektriska gaffelskyddet för dig. När assistanssystemet är aktiverat ser det till att gafflarna inte kan röra marken vid sänkning. De stannar automatiskt, lite innan marken – så att du lätt kan köra in dem i pallstället. Gafflar som släpar i marken på grund av oavsiktlig start i sänkt läge är därför ett minne blott.

Silent Lift

Tysta lyft!

Styrkan finns i tystnaden - det gäller även dina truckar. Assistanssystemet Silent Lift sätter stopp för buller under lyft- och sänkoperationer. Smidiga lyftövergångar, smidig förvaring och hämtning på översta hyllplan och ett automatiskt stopp för gafflarna innan de slår i golvet – allt detta ger dig lugn och ro även när du lyfter och sänker de tyngsta lasterna.


Sänkt körhastighet vid lyfta gafflar

Gafflar upp, hastighet ner:

Mer säkerhet, mindre avbrott och trygg, korrekt fordonsanvändning - det är fördelarna med ett hastighetsreduceringssystem vid upplyfta gafflar. Så snart gafflarna når en höjd av 500 mm (eller annan definierad gräns) reduceras fordonets hastighet automatiskt. Även när en förare glömmer att man inte ska köra med upplyft last, saktar assistanssystemet ner trucken, vilket garanterar säker hantering av lasten och fordonet.


Mediacenter

{{ filteredVideos.length }} Video

Modellöversikt

Modell
Maximal lyftkapacitet (kg)
Maximal lyfthöjd (mm)
Körhastighet (km/h)
Batterispänning (V)
RXE 10 1.000 5.610 12 24
RXE 13 1.300 6.060 12 24
RXE 15 1.500 6.810 12 24
RXE 16C 1.600 6.810 12 24

Nedladdningar

Dokumentet för nedladdning är den uppdaterade versionen av manualen för standadtrucken. Den inkluderar inte beskrivningar av kundanpassningar (kundalternativ). Kontakta STILL's revservdelsavdelning  när det gäller en specifikt truck. Uppge truckens serienummer och tillverkningsår.


Kontakt

Fyll i formuläret

Vi återkommer till dig så snart som möjligt.

Ring din rådgivare

Den raka vägen till din rådgivare

Förfrågan till: RXE 10 – 16C

Vi kommer att hantera din förfrågan så fort som möjligt.

Tilltal*
This site is protected by Friendly Captcha and the Friendly Captcha Privacy Policy applies.

Få reda på mer