Pallställsystem Push backställ

Ekonomisk lösning för optimerad godshantering.

 • Optimalt materialflöde för FiFo
 • Tidsbesparande hämtning tack vare automatisk pallrörelse
 • Optimalt utnyttjande av lagerutrymme - jämfört med konventionella pallställ ökar lagerutnyttjandet med upp till 60 %
 • Optimerat materialflöde tack vare uppdelning av lagring och hämtning och kortare transportavstånd

Behöver du lagra singelgods och material med en hög omsättning? Ta då en titt på STILLs pushbackställ. Pallflödesställagen är dynamiska pallställ som följer FiFo-principen (First in – First out). Detta system försäkrar en hög lagringskapacitet och fantastiskt användande av utrymmet. Detta görs möjligt tack vare att gods automatiskt rör sig mot hyllytan.

Med pallflödesställage flyttar vikten godset automatiskt från lagringen till upplockingspositionen på ett lutande rullband. På detta sätt, enligt FiFo-principen, kommer pallen som lagrades först vara redo att plockas upp när som helst och kan kommas åt direkt. Dessa ställage passar perfekt för avsändande områden eller ruttförberedelser, eller så kan det fungera som en buffer mellan två arbetsstationer eller som en lagerplockare för fulla pallar.

Kontakt

Får ytterligare information, kontakta oss.

+46 40 626 71 00

Förfrågan till: Pushbback-ställage

Vi kommer att hantera din förfrågan så fort som möjligt.

Tilltal*

En annan typisk lagerstrategi – pushback-hyllan

Pushback-ställage är ett dynamiskt pallställ som fäljer Last-in First-out (LiFo)-principen.

Produkterna lagras och plockas från en sida. Eftersom spåren lutar uppåt, kommer de kvarvarande produkterna automatiskt åka framåt mot plockningsdelen när en pall plockas upp.


Fördelar med pushback-ställage – översikt:

 • Ideal bufferlager tack vare LiFo-principen
 • Effektiv lagring och upplockning tack vare automatiskt pallrörelse nedför kanalen
 • Optimal användning av lagervolym
 • Platssparare: Det räcker med en gång för truckar

Pallflödes-ställage – design

Pallflödesställage består av hyllkolumn, korsgående bommar och rullspår. Rullspåren sätts fast på kolumnerna med en uppåtlutning på ca. 4%. Lastsektionen, den centrala komponenten och hämtsystemet med en skiljare är de tre huvudkomponenterna av rullspåren.

 

Ingångstratten för lastningsektionen försäkrar att pallen placeras precis på rullspåren och transporteras mjukt längs med spåret. Bromsrullar försäkrar att pallen är säker. För att säkerställa enkel plockning utan att utöva tryck på pallen, monderas en skiljare på plocksystemet, som separerar den första pallen i hyllan från de andra pallarna i kanalen.'


Pallflödesställage – komponenter

Standardkomponenterna för en pallhylla (pallkolumn och korsgående bommar) formar ramen för pallflödeshyllan. Rullspåren monteras på bommarna.

Rullar för rullspår

Rullarna i rullspåren förlyttar pallarna säkert längsmed hyllan. Varje rulle i spåret har en lastkapacitet på 240 kg. För att försäkra lång livslängd har de flera pålitliga ståkullager. Kullagrerna är underhållsfria. Standardrullarna har en stålyta, men finns också med galvaniserade ytor. Galvanisering skyddar mot rost.

Laddsektion med ingångstratt

Ingångstratten är extra stabil och hindrar skador från vardagsanvändning. Dessutom försäkrar tratten att pallen placeras i mitten av rullspåren och låter pallen transporteras mjukt längs med kanalen. Rullarna i ingångsöppningen skyddas av stål.

Central komponent

Rullspåren kommer i U eller L-form. De näst intill friktionslösa rullarna är gjorda av stil, som på begäran kan galvaniseras. Varje pallstopp har en bromsrulle.

 

Bromsrulle

Bromsrullar minskar farten på pallarna i hyllan. Utan bromsrullar skulle pallarna ramla ur slutet av hyllan.

Återhämtningsystem med skiljare

En pålitlig skiljare vid upplockningspositionen gör pallupplockning extra säkert. Den separerar den första pallen från de andra. Om en pall tas bort, flyttas nästa automatiskt fram för upplockning.

3-delad hyllutgång på golvnivå med pallseparerare

Den tredelade hyllutgången gör att pallar kan transporteras med en handpalltruck. Ett sidoskydd skyddar rullen rullspåren från skador.


Pallflödes-ställage – huvudtillbehör

Förstärkta rullskydd

Vid ösnkemål kan rullarna vid inmatningsdelen förstärkas med stålplattor.

Sidoskydd

Sidoskydden monteras på sidan av ställagen med flödande pallar för att skydda kanalen från åtkomst över sidorna. Detta ger högre arbetssäkerhet.

Hjulstopp

Hjulstoppen framför hyllan hjälper tilla tt stoppa och mata trucken från ett definierat avstånd framför hyllan. Detta förhindrar skador på hyllan.


Inköp av pallflödes och pushback-hyllställ

Ett lager som planeras för effektivitet garantera en hög ekonomisk genomförbarhet. Ta vara på fördelarna med den professionella konsultationen från våra STILLs experter i början av lagerplaneringen. Innan du gör ett köpbeslut hjälper vi dig i alla aspekter, från att undersöka lagerdesignen till att diskutera planerade arbetsflödet. Det finns många anledningar till att använda STILL när du ska köpa ett hyllställ:

 • Många års erfarenhet: nära våra kunder i över 100 år.
 • Partnerskap du kan lita på.
 • Holistisk premiumkoncept – från konsultation till service.
 • Alltid nära dig: Malmö, Göteborg, Stockholm och Örebro & med rikstäckande serviceteknikernät. Ett kvalificerat serviceteknikernät säkrar rätt installation av dina pallflödes- eller pushbackhyllställ.

Kontakt

Får ytterligare information, kontakta oss.

+46 40 626 71 00

Förfrågan till: Pushbback-ställage

Vi kommer att hantera din förfrågan så fort som möjligt.

Tilltal*