Möt våra lagspelare

Amanda Hoffmann - QHSE Specialist

Möt Amanda Hoffmann, vår specialist inom kvalitet, hälsa, säkerhet och miljö (QHSE) på STILL. I sin roll fokuserar Amanda främst på att utveckla befintliga processer inom QHSE-området för att öka säkerheten på arbetsplatsen. Hon ansvarar även för utbildningar, workshops och certifieringar inom arbetsmiljö och miljö.  

Berätta om din erfarenhet inom området för kvalitet, hälsa, säkerhet och miljö?

På min tidigare arbetsplats fokuserade jag på att säkerställa en trygg arbetsmiljö och hög kvalitet i en industri med dagliga risker, stora maskiner och tunga fordon. Tidigare har jag erfarenhet från återvinning och betong samt varit intern revisor för ISO-standarder inom miljö, kvalitet och arbetsmiljö.

Jag trivs med att praktiskt lösa QHSE-frågor och är alltid redo att stötta kollegor för att förbättra deras arbetsmiljö.

Varför väckte STILL som arbetsgivare ditt intresse?

Efter att ha arbetat med att bedöma risker för truckar i processindustrin ville jag prova på den andra sidan – att jobba med de som tillverkar och levererar dessa truckar. Trots STILLs storlek upplevde jag företaget som genuint, jordnära och familjärt, där personal och kvalitet är viktiga.

Jag blev imponerad av hur mycket STILL satsar på QHSE-området och ville gärna vara med och bidra till att forma STILLs nuvarande och framtida arbete inom avdelningen.

Vilka egenskaper anser du är viktiga för att lyckas inom QHSE-området?

Vi påverkar varandras arbetsmiljö och måste dra åt samma håll. För att göra arbetsplatsen säkrare och höja kvaliteten behöver vi alla vara delaktiga. Det handlar om att inkludera QHSE i vår vardag genom tydliga rutiner och rätt utbildning för alla. Jag finns här för att lyssna på organisationens behov, min dörr är alltid öppen.

Tre snabba fakta om Amanda:

Bostadsort: Slimminge, Skurup
Superkraft du skulle vilja ha på jobbet? Snabbhet
Ord eller motto som bäst beskriver ditt arbetssätt? Vi är varandras arbetsmiljö