24.08.2017

Behr

Billeverantören Behr föredrar särskilt pålitliga lösningar

Utmaning: Snabbare och kraftfullare eltruckar för kontinuerlig drift i in- och utlastning.

Lösning: Den robusta RX 20-16. Batteribyte från sidan på RX 20-16 gör det möjligt för föraren att byta batteri enkelt, snabbt och säkert.

Produkter: RX 20-16 elektrisk truck, CX-T-traktor, HPS / HPT palldragare, fullservice

Företaget Behr, en partner i den internationella fordonsindustrin för luftkonditionering och motorkylning av fordon, förlitar sig på två partners för intralogistiken i sin anläggning i Neustadt an der Donau: tillverkaren av industriella truckar STILL och specialisten på batteriladdningssystemet Fronius. Ett klokt beslut, som har levererat i många år.

Rätt motortemperatur och en väl tempererad interiör - detta är extremt viktiga kriterier för motorfordon och deras förare. Motorkylsystem är den avgörande faktorn för stabila termiska förhållanden under huven.

Det ger ett oumbärligt bidrag till den bränslebesparande, pålitliga driften av ett fordon. Sofistikerade luftkonditioneringsapparater förbättrar luften, rengör den, tempererar den och avfuktar den och fördelar den sedan optimalt i fordonets inre. Detta bidrar till bekväm och säker körning.

Från ett familjeföretag till ett globalt företag

Behr GmbH & Co. KG, med huvudkontor i Stuttgart, är en av specialisterna för fordonsluftkonditionering och motorkylning. Sedan grundandet 1905 har Behr utvecklats från ett litet familjeföretag till en global billeverantör. Företaget är en av de ledande globala tillverkarna av originalutrustning för bilar och kommersiella fordon. Behr har cirka 16 500 anställda världen över.

En av anläggningarna ligger i Neustadt an der Donau, där produktionen startade 1987. Härifrån förser Behr främst biltillverkarna Audi, BMW, Porsche, Daimler och Volvo med komponenter, moduler och kompletta system.

Cirka 1,35 miljoner luftkonditioneringsapparater lämnar Neustadt-anläggningen varje år. Detta resulterar i att trafikvolymen för inkommande och utgående varor är hög. Alla transporter utförs av sjutton eltruckar, fem små dragare för transport av små delar - vardera bestående av en dragtruck och tre vagnar - s såväl som två staplare. Alla enheter producerades och levererades av truckstillverkaren och intralogistikföretaget STILL.

Byte av batteri från sidan - enkelt, snabbt och säkert

Motviktstrucken RX 20-16 med en lyftkapacitet på 1,6 ton används i driften. Dessa fordon är snabba, robusta, kraftfulla och designade för tuff fortlöpande drift . De två underhållsfria tre-fas-motorerna på RX 20 säkerställer en lång batterilivslängd tack vare sin höga effektivitet och tack vare den elektriska regenererande bromsningen som förlänger batteriets laddningslängd.

"Framför allt möjliggör RX 20 att batterierna kan bytas från sidan. Detta är den enklaste och säkraste metoden. Nu behövs det inte längre en kran för att byta batteri och det hela tar bara några minuter", Franz Ertl anger orsaken till bytet till STILL;

De två dragtruckarna, typ CX-T, används när material måste transporteras ekonomiskt och snabbt över långa avstånd . På detta sätt kan trafikvolymen i hallarna och därmed också energiförbrukningen minskas avsevärt.

Eftersom det tar cirka sju timmar att ladda batterierna arbetar Neustadt med utbytbara batterier. Detta innebär: Två batterier levereras med varje truck. Vanligtvis byter föraren själv batteriet i slutet av skiftet. "Vår metod för att byta batterier från sidan är unik," betonar Thomas Kohlmeier.

Högsta tillgänglighet garanterad

"Högsta möjliga tillgängligheten av truckar och batteri är av högsta prioritet för oss i fabriken. Detta är det enda sättet vi kan leverera just-in-time på" betonar Franz Ertl. Och han avslutar: "Vårt beslut att bara använda elektriska fordon från STILL har lönat sig. Att byta batterier från sidan är i linje med våra idéer."

Eltruck RX 20-16

STILL Tugger trains

Palldragare HPS / HPT