25.08.2017

Kühne + Nagel är första transportören som kör Hybridflotta från STILL på mässor

Miljövänlig logistik från Hamburg

Utmaning: Användning av gaffeltruckar i mässverksamheter utsätts för stora svängningar i efterfrågan och används också på en mängd olika platser.

Lösning:
En uthyrningsflotta från STILL garanterar en transparent kostnadsstruktur och de många STILL-filialerna garanterar full driftsförmåga överallt.

Produkter:
STILL uthyrning, RX 70 Hybrid

STILL, aktiv sedan mer än 90 år med att utveckla intelligenta lösningar för det interna flödet av material och information, lämnar över 20 state-of-the-art RX 70 HYBRID hyrtruckar till Kühne + Nagel.

STILL hybridtruckar kommer att användas på mässor i München, Nürnberg, Hannover, Köln och Düsseldorf. – Det är vårt mål att kontinuerligt höja vår effektivitet inom materialhantering på mässområdena och vara miljövänliga på samma gång, förklarar Jörn Schneemann, chef för mässavdelningen på Kühne + Nagel KN Expo Service. RX 70 HYBRID från STILL har klarat våra tester med bästa resultat. Bränsleförbrukningen per timme var upp till 1,2 liter lägre än hos de jämförda modellerna. Vi är glada att vi har fått börja använda 20 av dessa truckar på fem viktiga mässorter nu.

Detta gör Kühne + Nagel till den första transportören i Tyskland att köra RX 70 HYBRID på mässor. Det speciella med trucken är hybriddrivsystemet. Energin för att driva RX 70 HYBRID kommer från dieselmotorn samt från högpresterande kondensatorer, så kallade ultra-caps, monterade på baksidan av trucken . Dessa ultra-caps är laddas med den energi som frigörs vid inbromsning. När trucken accelererar igen används denna energi till att förflytta trucken framåt. Med denna teknik sparas ytterligare 15 procent bränsle i denna redan mycket bränslesnåla truck.

Kühne + Nagel (AG & Co.) KG
Med mer än 61 500 anställda på 900 kontor i över 100 länder är Kühne + Nagel en av de ledande logistikleverantörerna i världen. Företaget fokuserar på sjö- och lufttransporter, kontraktlogistik och landburen frakt med inriktning på mervärdestjänster som t ex. IT-baserade logistiktjänster. Kühne + Nagel (AG & Co.) KG, det tyska företaget i Kühne + Nagel Group, har ca 10 000 anställda på 100 olika orter. Huvudkontoret är placerat i Hamburg HafenCity. För mer information: www.kuehne-nagel.com.