23.08.2017

Tio små Jägermeister

TILL levererar tio elektriska motviktstruckar och elva lagertekniktruckar till Jägermeister

Utmaningar: Miljöansvar, ergonomi och säkerhet - garanti för smidig drift vid tappning samt uppströms- och nedströmsprocesser.

Lösning: De kompakta måtten på industritruckarna och den extrema manövrerbarheten hos RX 20 gör dem idealiska för snabb transport av gods i dryckesindustrin. Den använder också bara en liten mängd energi och poäng poäng med sin höga nivåer av funktionell tillförlitlighet. Den slående anpassade fordonskonstruktionen var också en enastående funktion.

STILL-produkter:
RX 20 elektrisk gaffeltruck, EXV höghisspalltruck och EXU låglyftpalltruck.

Ett starkt varumärke för ett starkt märke: STILL, en ledande leverantör av kundanpassade intralogistiklösningar globalt, levererade i slutet av december tio elektriska motviktstruckar, sju höglyftande och fyra låglyftande truckar till företaget Mast-Jägermeister SE. Truckarna levererades med en särskild touch: RX 20 truckarna hade ett exklusivt utförande, med lackering i Jägermeisters färger.

Jägermeister var sedan många år en av STILLs nöjda kunder men bytte 2010, med kort varsel, leverantör av industritruckar. Med överlämnandet i december 2014 av tio motviktstruckar och elva lagertekniktruckar till Mast-Jägermeister SE återupptar de två märkena nu sitt framgångsrika partnerskap. Utöver att truckarna övertygade, är detta utfallet av ett omfattande åtagande och engagemang.
– Samarbetet under hela upphandlingsfasen var oerhört professionellt och tillmötesgående. Under hela processen lyssnade man till frågor och behov, förstod oss och reagerade snabbt, säger Jens Kramer, Jägermeisters tekniske inköpare med ansvar för truckinköpet.

Den exklusiva Jägermeister-designen är ett särskilt kännetecken för de nya eltruckarna: truckarnas svarta grundlack pryds av den välkända örtlikörtillverkarens orange Jägermeister-hjort och varumärkesnamn. Heinz Brockmann, regional säljchef för STILL Hannover, säger stolt: – Aldrig tidigare under alla mina år hos STILL har jag sett någon liknande lackering. Vi hittade tillförlitliga partners som stöttade oss under genomförandet. Jag tror resultatet talar för sig själv.

De utseendemässigt slående truckarna används vid Jägermeisters anläggningar i Linden, Wolfenbüttel och Kamenz. Framför allt spelade aspekterna miljöansvar, ergonomi och säkerhet en central roll för Jägermeisters beslut att välja STILL:s eltruckar. Dessa kompakta energisparare förbrukar markant mindre energi än de truckar man tidigare använde. Av säkerhetsskäl är maxhastigheten begränsad till tolv kilometer i timmen. Förarsätet med pneumatisk dämpning och inbyggd värme garanterar komfort utöver det vanliga. Kramer, som är påtagligt imponerad av truckarna, säger: – Truckarna är kompakta, miljövänliga och utrustade med den senaste tekniken. För våra anställda är de dessutom lika bekväma som de är säkra.

Bettina Riemenschneider-Schilling, platschef vid Jägermeister-anläggningen i Linden, är övertygad om att man fattade rätt beslut när man valde STILL: – Jägermeister är ett starkt varumärke. För oss på tappningsavdelningen är smidig drift, inklusive processerna upp- och nedströms, viktiga. Därför känns det tryggt att veta att vi med STILL på området industritruckar har en pålitlig partner med stor kapacitet.